Avion koji se prinudno spustio nedaleko Beograda izazvao paniku

U PONEDJELJAK navečer oko 18.40 sati hrvatski državljanin Goran Šunduković letio je sportskim avionom od Pule do Beograda, a zbog kvara na avionu prinudno se spustio na njivu pokraj Ugrinovaca, 30-ak kilometara od Beograda.

Do prinudnog slijetanja došlo je zbog slabog pritiska ulja na motoru, a posljedice su mogle biti i gore jer je avion sletio samo nekoliko desetaka metara od nastanjenih kuća.

No, veću paniku izazvalo je to što ljudi nisu znali da je u avionu samo jedan čovjek, što je izazvalo brzu reakciju Hitne, vatrogasaca i spasilačkih službi.

Pilot aviona nije ozlijeđen, a na avionu su stradala samo vjetrobranska stakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo avion kako nisko leti iznad krovova. Čulo se neko pucanje, kao kad automobilski motor ne radi dobro. Prvo što nam je palo na pamet je da će nam se srušiti na kuće. Pilot je uspio skrenuti avion dalje od kuća, zamalo je zakačio strujni vod. Prvo je letioi iznad ulice, a onda skrenuo ka njivama preko puta. Počeo je da slijeće i nekoliko puta odskočio od zemlje da bi se zaustavio u jednoj njivi. Odmah smo pritrčali avionu, a pilot je sam izašao iz kabine. Na njemu se nisu vidjele nikakve ozljede , ali je bio uplašen i u šoku. " - ispričali su za Glas javnost dvojica mještana.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara