Avion s 35 hrvatskih radnika sletio noćas na Pleso!

Foto: Boris Kovačev/Cropix

AVION s oko 35 radnika CROSCO-a iz Tripolija je preko Malte došao do Zagreba. Sletio je sinoć iza 23 sata, a radnike su na Plesu dočekale njihove obitelji. Suze nitko nije mogao sakriti.

No, ono što mora brinuti Ministarstvo je još 100-njak radnika Crosca i Montmontaže koji su u Kufri i Zeli u unutrašnjosti Libije. Stanje u toj državi je sve dramatičnije.

"Za preostalih stotinjak radnika Crosca i Geofizike koji su u Kufri i Zeli postoje dobre najave i s dosta optimizma gledamo na razvoj situacije", kazao je Jandrokovi jučer, a najavljuje se kako će radnici Geofizike biti evakuirani danas.

Jučer nam je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun rekao da je jedina dobra vijest što su se radnici Montmontaže ukrcali na talijanski brod.

Iako nam je Dragun prvo rekao da brod zbog nevremena ne može isploviti, kasnije je javljeno da je napokon isplovio te da će tijekom današnjeg dana uploviti u Italiju.

Još nema dozvole za let do Tripolija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbina oko 130 radnika CROSCO-a i Geofizike mnogo je neizvjesnija. Dragun je rekao da avion kojim bi radnici trebali biti prebačeni do Tripolija i odatle evakuirani iz Libije, kao i ostali inozemni avioni, nema dozvolu libijskih vlasti za let preko zemlje. "Radi se na sve moguće načine, ali još niti jedna zemlja nije dobila dozvolu", dodao je.

Iz Libije je u srijedu u Zračnu luku Zagreb stiglo 16 hrvatskih radnika CROSCO-a koji su više dana pokušavali napustiti kaosom zahvaćenu zemlju. Stigli su posebnim charterom Croatia Airlinesa u 20,30 sati.

Budući da nije bilo mogućnosti da se organizira izravan charter-let između Tripolija i Zagreba, radnici su do Beča stigli zrakoplovom Austrian Airlinesa. Otamo su zrakoplovom CA prebačeni u Zagreb, a posada je imala nalog da se u zrakoplov prime svi hrvatski državljani pristigli letom iz Tripolija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara