Avioprijevoznik EasyJet bi zbog Brexita mogao odseliti iz Velike Britanije

Avioprijevoznik EasyJet bi zbog Brexita mogao odseliti iz Velike Britanije

Foto: 123rf

BRITANSKI avioprijevoznik EasyJet pregovara o preseljenju sjedišta iz Velike Britanije.

Navodno su u pregovorima sa zrakoplovnim regulatorima iz europskih zemalja o preseljenju, nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napušta Europsku uniju.

Kako piše britanski Independent, iz EasyJeta su rekli da preseljenje nije u planu, ali su potvrdili da su u jednoj europskoj zemlji zatražili dozvolu za obavljanje zračnog prijevoza, kako bi i u budućnosti mogli nastaviti s normalni poslovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo neformalne razgovore s nizom europskih zrakoplovnih regulatora o dobivanju AOC-a (air operator certificate) kako bi osigurali da EasyJet nastavi letjeti diljem Europe, kao i do sada", rekao je glasnogovornik EasyJeta, a prenosi Independent.

Iz EasyJeta su potvrdili i da su pokrenuli formalni proces dobivanja dozvole u zemlji EU.

Iako Easy Jet kaže da preseljenje nije u planu, njihova direktorica Carolyn McCall u ranijem intervjuu rekla je da "ostaje za vidjeti" hoće li se sjedište kompanije seliti iz Velike Britanije.

Dionica EasyJeta bila je jedan od najvećih gubitnika u ponedjeljak, nakon objave rezultata referenduma. Kompanija je izgubila čak 20 posto vrijednosti u samo jednom danu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara