AZ mirovinski fondovi premašili milijardu eura neto imovine

AZ MIROVINSKI fondovi prvi su hrvatski predstavnici koji su dostigavši vrijednost imovine od milijardu eura, prešli iz kategorije malih fondova u velike, čime postaju relevantni mirovinski fondovi u svjetskim i zapadnoeuropskim okvirima.

Dana 23. travnja 2007. godine neto imovina članova AZ fondova iznosila je preko milijardu eura čime su AZ mirovinski fondovi još jednom potvrdili vodeću poziciju na hrvatskom tržištu s udjelom u ukupnoj imovini mirovinskih fondova od gotovo 41 %.

Upravljajući imovinom vrijednom milijardu eura AZ fondovi postaju jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj, te značajni generatori gospodarskog razvoja. Ovom prilikom Dinko Novoselec, predsjednik Uprave AZ obveznog mirovinskog fonda izjavio je: "I na ovaj poslovni uspjeh naš investicijski tim gleda kao na novi izazov i dodatnu obvezu da jednako uspješno i odgovorno nastavimo poslovati i u narednim godinama. Polazeći od sigurnosti ulaganja kao osnovnog postulata u našem radu i u nadolazećem razdoblju provodit ćemo zadanu strategiju i raditi na osiguravanju kvalitetnih mirovina za treću životnu dob naših članova. Nadamo se i vjerujemo kako će se uskoro uistinu realizirati najavljena liberalizacija ulaganja mirovinskih fondova čime bi se poboljšali uvjeti za ostvarivanje kvalitetne mirovinske štednje što je općedruštveni interes, a ne samo interes mirovinskih fondova."


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara