Aziz: Borit ćemo se do posljednjeg čovjeka

˝TREBAT će im mjeseci da zauzmu Bagdad. Borit ćemo se koliko god budemo mogli, do posljednjeg čovjeka˝, izjavio je zamjenik iračkog premijera Tarek Aziz za talijanske novine.

"Ako dođe do napada Sjedninjenih Država mogu vam jamčiti da to neće biti piknik za američke i engleske vojnike, a oni to dobro znaju. Platit će vrlo visoku cijenu, jer je i napadnuta zemlja uvijek snažnija´, rekao je. On je dodao kako ´se moli´ da do napada uopće ne dođe.

´Činimo sve kako bismo surađivali s inspektorima UN-a i kako bismo svijetu pokazali da Irak ne posjeduje oružje za masovno uništenje, no, strahujem da se Amerikanci koriste propagandom kako bi pronašli izliku da nas napadnu´, istaknuo je Aziz.

El Baradei: Za sada nema dokaza o iračkom nuklearnom programu

Do sada nije iznesen ´nijedan dokaz u vezi s razvojem iračkog nuklearnog programa nakon 1998.´, izjavio je  direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (AIEA) Mohamed El Baradei za egipatski list Al-Ahram.

´Nema znakova promjena na iračkim lokacijama od 1998.´, kada su inspektori i stručnjaci za razoružanje posljednji put bili ondje, kazao je El Baradei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Inspekcije su u ovome trenutku u preliminarnoj fazi, a mi smo u kontaktu s predstavnicima nekoliko zemalja koje bi nam trebale dati još neke informacije o iračkom nuklearnom programu´, kazao je.

Iračani, koji tvrde da više ne posjeduju oružje za masovno uništenje, 8. prosinca su UN-ovim inspektorima uručili dokument na 12.000 stranica o njihovim programima naoružanja, što je od njih tražilo UN-ovo Vijeće sigurnosti.

Šef ekipe UN-ovih inspektora koji su neko vrijeme proveli na terenu u Iraku, u četvrtak bi trebao komentirati izvješće pred Vijećem sigurnosti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara