Babić: Štrajk liječnika se nastavlja, sutra u bolnicama samo hitne ambulante

Babić: Štrajk liječnika se nastavlja, sutra u bolnicama samo hitne ambulante
PREDSJEDNIK Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić izjavio je danas da se štrajk liječnika nastavlja s dodatnim smanjenjem opsega usluga, što znači da bi od sutra u bolnicama trebale raditi samo hitne ambulante.

Po preporukama koje je u subotu usvojio Glavni štrajkaški odbor, u bolnicama bi se od sutra, 22. dana štrajka, liječila samo hitna stanja i stanja koja mogu dovesti do ugrožavanja života i invaliditeta.

Babić je potvrdio da je u današnjim razgovorima s ministrom zdravstva Androm Vlahušićem zatražio povećanje plaća za 20 posto, zahtijevajući da se liječnicima na taj način plati rad iznad norme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako liječnici nemaju propisanu radnu normu, po izračunu HLS-a povećanje od 20 posto je realno, ako se uzme u obzir broj liječnika u Hrvatskoj, broj pruženih usluga i ukupna razina zdravstvene zaštite.

Babić je rekao da nije dobio nikakav odgovor od predsjednika Vlade Ivice Račana, s kojim je Štrajkaški odbor zatražio nastavak pregovora. Dodao je kako u Ministarstvo zdravstva odlazi na razgovore na koje je usmeno pozivan, a ne na pregovore.

Predsjednik HLS-a tvrdi da nije ništa čuo o mogućoj zabrani štrajka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara