BAGDAD: ARAPSKI NOVINARI NAPUSTILI POWELLOVU KONFERENCIJU ZA NOVINARE

Arapski su novinari napustili prostoriju u kojoj se u petak održavala konferencija za novinare američkog državnog tajnika Colina Powella, prosvjedujući na taj način zbog nedovoljne sigurnosti i ubojstva dvojice iračkih novinara što su ih jučer, nenamjerno, počinili američki vojnici.

Predstavnik iračkih medija pročitao je na početku konferencije priopćenje u kojemu se osuđuje jučerašnji napad na dvojicu novinara televizije Al-Arabiye sa sjedištem u Dubaiju, nakon čega su arapski novinari napustili prostoriju.

Powell je nakon njihova izlaska iz dvorane izrazio žaljenje zbog pogibije dvojice iračkih izvjestitelja.

"Žalim zbog gubitka ljudskih života, zbog pogibije dvojice novinara", rekao je aludirajući na postupak iračkih novinara kojim su ga "prozvali" zbog pogibije njihovih dvojice kolega prije izlaska iz dvorane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su zatražili otvaranje "istrage o počiniteljima zločina" te "više sigurnosti za novinare u Iraku".

Dvojica novinara Al-Arabiye u četvrtak navečer su tijekom zadatka zadobila smrtonosne ozljede. Incident se dogodio u četvrtak nakon što su američki vojnici otvorili vatru na njihovo vozilo na kontrolnoj točki. "Ne znam pojedinosti onoga što se dogodilo sinoć. Bilo je mračno i možda se dogodila pogreška pa se nije mogla izbjeći tragedija, no ništa nije učinjeno namjerno", rekao je Powell.

(Hina) xmh yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara