Bagdad: Pobunjenici srušili američki Black Hawk

Bagdad: Pobunjenici srušili američki Black Hawk

POBUNJENICI smješteni u području sjeveroistočno od Bagdada u petak su minobacačkom vatrom srušili američki helikopter Black Hawk, izvijestili su američki vojni izvori, a u petak navečer u Ramadiju su se, u sklopu američke vojne akcije sukobili američki vojnici i pobunjenici.

Glasnogovornik američke vojske u Bagdadu kazao je kako su u helikopterskoj nesreći ozlijeđena tri od četiri člana posade. Helikopter se srušio u blizini grada Tajija, oko 20 km sjeveroistočno od Bagdada, izvijestio je France presse. Ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti, a novinari nisu uspjeli doznati pojedinosti o incidentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je treći američki helikopter što su ga pobunjenici srušili u posljednja dva dana. U četvrtak su u blizini Fallluje srušena dva helikoptera tipa Marine Cobra. Posada obaju helikoptera prošla je bez težih ozljeda, izvijestili su američki vojni izvori, a prenosi Reuters.

U petak navečer u blizini Ramadija u sklopu akcije američke vojske došlo je do silovitih sukoba između pripadnika američkih vojnih snaga i pobunjenika.

Borbe se vode teškim oružjem, protutenkovskim raketama i granatama u samome središtu tog sunitskog uporišta. Područje nadlijeću američki helikopteri, a iz zvučnika postavljenih na minaretima džamija mogu se čuti stihovi iz Kurana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara