BAGDADOM KRUŽI PITANJE JE LI SADAM ŽIV?

Pitanje je li Sadam Husein živ ili mrtav nadvija se u utorak nad Bagdadom nakon što su Amerikanci dan ranije četirima bombama potpuno razorili bagdadski restoran u kojem se navodno nalazio irački predsjednik Sadam Husein sa sinovima. L

Osim što su bombama spomenuti restoran sravnili sa zemljom i ostavili krater dubok 20 metara, Amerikanci su usput razorili i tri obližnje zgrade. Iračani tvrde da je u napadu ubijeno najmanje 14 civila.

Američki vojni glasnogovornik nije u utorak mogao reći je li Sadam u napadu ubijen ili je još na životu. Iz neimenovanih američkih obavještajnih izvora saznaje se da koalicijske snage pokušavaju ustanoviti odgovor na to pitanje. "Mnogo se kopa po ruševinama i provodi DNA analiza", kazao je isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napad je izvršio jedan bombarder B-1B koji je na restoran ispustio četiri precizne, 900 kilograma teške bombe. Amerikanci tvrde da imaju vrlo pouzdane obavještajne podatke da se Sadam prije bombardiranja nalazio u restoranu. Navodno je bio siguran da ga Amerikanci tamo neće napasti jer se objekt nalazi tik uz civilna zdanja.

Irački ministar informiranja Mohamed Said al-Sahaf u utorak u obraćanju novinarima uopće nije spominjao sudbinu svoga predsjednika i njegovih sinova.

(Hina) dj sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara