Bahrein pokapa ubijene u prosvjedima, očekuju se neredi

Foto: AFP

DESECI tisuća stanovnika Bahreina danas sudjeluju u molitvama i pokapaju prosvjednike koji su poginuli tijekom jučerašnjeg upada policije na Biserni trg u glavnom gradu te zemlje, Manami.

U jednoj od džamija zatražena je smrt sunitskoj kraljevskoj obitelji te proglašena "pobjeda islama".

Najviši šijitski dužnosnik šeik Isa Kasem za Reuters je napad na prosvjednike nazvao masakrom te upozorio da je vlast zatvorila vrata dijalogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na strateškim mjestima širom Maname raspoređeni su tenkovi, a ministar unutarnjih poslova je rekao da će se vojska služiti svim raspoloživim sredstvima kako bi održala sigurnost.

Nekoliko sati nakon što su vlasti u Bahreinu zabranile javna okupljanja, prosvjed su najavile i pristaše kraljevske obitelji. I danas se očekuju nemiri.

SAD je u međuvremenu izrazio zabrinutost zbog nasilja u zemlji koja mu je jedna od ključnih saveznika te u kojoj se trenutno nalazi Peta flota Američke mornarice.

Podsjećamo, nakon što je na prosvjednike poslana policija koja je nemilosrdno tukla muškarce, žene i djecu, jučer je na njih poslana i vojska u tenkovima. Ubijeno je četvero, a teško su ozlijeđeni deseci ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara