Bajkeri okupirali Petrovu 3, prikupljeno oko 120 doza krvi

Bajkeri okupirali Petrovu 3, prikupljeno oko 120 doza krvi

Foto: Tina Žaknić (Index)

U HRVATSKOM zavodu za transfuzijsku medicinu danas je održana već tradicionalna dobrovoljna akcija darivanja krvi, u kojoj su sudjelovali motociklisti iz grada Zagreba i okolice. Organizatori su i više nego zadovoljni odazivom, kojem je doprinijelo i lijepo toplo vrijeme, osoblje zavoda imalo je pune ruke posla, a ukupno je prikupljeno oko 120 doza krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Okupljanje je počelo u 9.30 ujutro u cafe baru Bikers Beer Factory u Savskoj 150, uz kratko druženje i ispijanje jutarnje kave i čaja, nakon čega se u 10.30 formirala kolona od otprilike 160 motocikala, koja se radi lakše i nesmetane vožnje gradom kretala pod policijskom pratnjom.

Defile motocikala na putu do Petrove 3 nakratko je zaustavljao promet,  a kolona je nakon kretanja iz Savske prošla pored HNK, a zatim kroz Teslinu, Đorđićevu, Draškovićevu, Smičiklasovu i Vlašku ulicu. Organizatori se nadaju kako će ovakvim akcijama, koje se održavaju svakog proljeća i jeseni, skrenuti pozornost javnosti i osvijestiti vozače o motociklistima, te umanjiti stradavanje svih sudionika u prometu. Sami pak motociklisti sudjelovanjem u ovim dobrotvornim akcijama žele spasiti što više života, jer su itekako svjesni potrebe za velikim količinama krvi stoga su što i sami često žrtve prometnih nezgoda, koje rezultiraju teškim tjelesnim ozljedama, a nažalost nerijetko završavaju i smrtnim ishodom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara