Balek, Antonia Balek: Kao tajni agent sam hvatala dilere

Balek, Antonia Balek: Kao tajni agent sam hvatala dilere

ZLATNA paraolimpijka Antonia Balek tvrdi kako je netko namjerno uništio svu njenu liječničku dokumentaciju, kao i papire koji dokazuju kakvim se poslom bavila. Tvrdi da je radila kao tajni agent te da je hvatala dilere. Njeno bondovsko poslanje su u policiji i SOA-i demantirali, navevši kako ne postoje podaci o tome da je ikada radila nešto za njih ili da je, kako sama tvrdi, bila njihova djelatnica.

"Moj je život jedna velika tragedija i kada bih ga prepričala u detalje, a ne želim, jer se nekih stvari ne želim niti prisjećati, mogli biste napisati scenarij za najcrnji film koji ste ikada pogledali", rekla je Balek u razgovoru za Novi list.

Balek tvrdi kako je, sve ovo što joj se događa posljednjih dana, vezano isključivo uz novac: "Oko mene se događa potpuno ludilo koje je iznenadilo samo neupućene, a posljednji događaji samo su i isključivo vezani uz novac. Moja braća silno se trude proglasiti me neuračunljivom osobom. Meni bi se oduzelo pravo raspolaganja imovinom i bio bi mi dodijeljen skrbnik koji bi dobio moj novac i svu moju imovinu. To vam je ta priča".

Laži, laži, laži me...

Braću je iznova optužila da su svakodnevno fizički zlostavljaju nju i njenu majku Cvitu. Balek je pronašla i obrazloženje zašto podataka o tome u policiji nema - rekla je kako je njen brat Ivica policajac pa je sve to uspio zataškati. Neimenovani visokopozicionirani djelatnik MUP-a, kako tvrdi Balek, uništio je i podatke o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Kaštelima i zbog koje je završila u kolicima.

Balek je ponovno sama sebi "uskočila u usta" te je rekla kako ona "nikad nije izjavila da je bila u dubokoj komi tri godine" te su tako predstavnici medija opet ispali krivi za "pogrešnu interpretaciju". U novoj, a sve se čini ne i posljednjoj verziji, priče o povijesti svoje bolesti, Balek je navela kako je od 2002. do 2005. godine bila u polusvjesnom stanju te se u to vrijeme liječila u zagrebačkoj bolnici Rebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni druge dvije nesreće, u kojima je navodno stradala, u policijskoj evidenciji ne postoje. Balek tvrdi da je to zato što je prije desetak godina radila kao policijski doušnik u narkomiljeu. Navela je i kako je upravo ona zaslužna za razotkrivanje najvećih dilera drogom na splitskom području. Iako je bila izrazito uspješna kao "tajna agentica", kako tvrdi Balek, policija je nikad nije zaposlila niti joj je platila za taj opasan posao.

Zatražila stalnu policijsku zaštitu

Podsjetimo, čitavu je priču pokrenula sama Antonia Balek, koja je svog trenera Ivicu Jakelića prijavila za prijetnje smrću. Rekla je da joj je prijetio da će ju gurnuti niz stepenice i da želi prisvojiti njezinu nagradu, odnosno dati je svojoj supruzi. Jakelić je sve optužbe opovrgnuo.

Nakon što je medijima iznova otkrila "šokantne podatke o svom životu" Balek je jučer preko Paraolimpijskog odbora zatražila da joj bude osigurana stalna policijska zaštita. Navela je i kako je razočarana što joj nitko trenutno ne pruža ni zaštitu ni podršku. "Jedino su iz Ministarstva branitelja našli za shodno javiti mi se, raspitati se kako se osjećam, popričati sa mnom i pružiti mi podršku", rekla je Balek.

I.M.
Foto: Xinhua

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara