Banja Luka: U Rijadu ubijen član Al Qaide s putovnicom BiH

MAROKANAC Younus Mohamed Ibrahim AlHayari, ubijen u nedjelju u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu prilikom sukoba policije i militanata terorističke organizacije Al Qaide, o čemu je u nedjelju izvijestila televizija Al Arabiya, posjedovao je i državljanstvo BiH, pišu u ponedjeljak banjalučke "Nezavisne novine".

Prema navodima stranih agencija, Al-Hayari je bio viši pripadnik mreže Al Qaida i nalazio se na listi 36 najtraženijih pripadnika ove terorističke organizacije, koju je prošlog tjedna objavilo ministarstvo unutarnjih poslova Saudijske Arabije, za koje se vjeruje da su povezani s napadima i ubojstvima u ovoj zemlji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo civilnih poslova BiH prošloga je petka potvrdilo da je Al-Hayari državljanin BiH i da posjeduje putovnicu ove zemlje, a u Saudijsku Arabiju je ušao 2001. godine upravo s tom putovnicom..

"Marokanac je redovito imao značajne kontakte s Al Qaidom i rješavao je njihova financijska i organizacijska pitanja u ovom kraljevstvu. Imao je više iskustva od mlađih saudijskih članova mreže, s obzirom da se borio u ratu u BiH", naveli su saudijski izvori u "Nezavisnim novinama".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara