Banjalučka biskupija pridružila se molitvama za Papu

BANJALUČKA biskupija pridružila se molitvi cijele Crkve za Svetoga Oca u trenucima njegove agonije, prenosi u subotu Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine (KTA).

Kako se navodi, u banjalučkoj katedrali gdje se Papa zadržao u molivi 22. travnja 2003. godine, u petak navečer priređeno je molitveno bdijenje.

Iako su vjernici obavješteni samo telefonom, veliki broj njih se odazvao, a među njima je bilo i dosta mladih kojima je Papa bio veoma blizak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Generalni vikar banjalučke biskupije msg. Anto Orlovac koji je predvodio molitvu podsjetio je koliko je Papa zadužio sve pohodeći BiH i katolike u njoj dva puta, a Hrvatsku tri.

Tijekom posljednjeg boravka u BiH, Papa je blaženim proglasio i Ivana Merza, uzornog vjernika-laika banjalučke biskupije.

"Papa je, iako teško bolestan, pohodio i našu mjesnu crkvu i time pokazao svoju ljubav i solidarnost prema nama. Sada mu želimo biti bliski u molitvi u trenucima njegove najveće patnje", kazao je msg. Orlovac.

Iz ureda generalnog vikara svim župnim uredima u banjalučkoj biskupiji upućen je poziv da se nastavi s molitvama u dane vikenda uz podsjećanje kako svi duguju iznimnu zahvalnost Svetom Ocu, velikom prijatelju hrvatskog naroda, ali i svih ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara