barbara hendricks nastupila u zagrebačkom hnk

Američka sopranistica Barbara Hendricks nastupila je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na gala koncertu opernih arija uz pratnju Simfonijskog orkestra HRTa pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

Večerašnji nastup uvod je u desetodnevno gostovanje simfoničara HRT-a i Barbare Hendricks u Francuskoj na koji će umjetnici otputovati sutra.

Na rasporedu koncerta bile su arije i uvertire iz djela Mozarta, Bizeta, Debussyja, Stravinskog, Čajkovskog i Puccinija.

Barbara Hendricks, jedna od najvećih svjetskih opernih diva, rođena je u SAD-u gdje je završila studij pjevanja na Julliard School of Music u New Yorku. Debitirala je 1974. u operi u San Franciscu, a nastupila je u najvažnijim opernim kazalištima kao što su Metropolitan, Scala, Covent Garden, bečka i bavarska državna opera, operne kuće Pariza, Hamburga, Berlina i Venecije.

Surađivala je s najvećim dirigentima i orkestrima današnjice te objavila više od 70 diskografskih izdanja.

Dobitnica je brojnim međunarodnih priznanja, a od 1990. članica je švedske Glazbene akademije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je njezin treći nastup u Hrvatskoj: na Silvestrovo ratne 1991. pjevala je u Dubrovniku, a 1999. u dvorani Lisinski u Zagrebu.

Među brojnom publikom u gledalištu HNK bio je i predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom koji se nakon koncerta kratko susreo s proslavljenom sopranisticom zahvalivši joj na večerašnjem gostovanju.

Kazao je kako je ovo najljepši dar našoj glazbenoj publici i javnosti za današnji praznik Dan neovisnosti.(Hina) ta ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara