Bardić: Izaslanstvo jasenovačkih logoraša i Roma iz SiCG nije imalo vize

GLASNOGOVORNICA MUP-a Zinka Bardić izjavila je danas da izaslanstvo preživjelih jasenovačkih logoraša i predstavnika Roma iz Srbije jučer nije pušteno preko hrvatske granice jer nije imalo vize.

"Na graničnom prijelazu Bajakovo jučer ujutro sedam je državljana Srbije i Crne Gore pokušalo ući u Hrvatsku, no granična policija im je onemogućila ulaz jer nisu imali vize", izjavila je Hini Bardić.

Predstavnik izaslanstva Roma iz Srbije Dragoljub Acković jučer je za beogradski Radio B92 izjavio da ih je hrvatska granična služba zaustavila, uz obrazloženje da MUP Hrvatske nije obaviješten o njihovu dolasku. Acković tvrdi da je popis članova bio na vrijeme poslan nadležnima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kome je popis bio upućen, no MUP o dolasku izaslanstva nije bio obaviješten", kazala je Bardić, objasnivši da zbog toga izaslanstvo nije moglo dobiti ni jednodnevnu vizu na samom graničnom prijelazu.

"Takve se vize mogu dobiti samo u izuzetnim slučajevima i to samo ako je dolazak unaprijed najavljen i dogovoren, što ovom prilikom nije bio slučaj", kazala je.

Izaslanstvo iz Srbije namjeravalo je prisustvovati komemoraciji u povodu 58. obljetnice proboja logoraša iz ustaškog logora u Jasenovcu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara