BARIŠA ČOLAK NOVI PREDSJEDNIK HDZ BIH

Dosadašnji obnašatelj dužnosti predsjednika HDZa BiH Bariša Čolak izabran je na subotnjem stranačkom saboru u Mostaru za predsjednika stranke. L

Čolak je stranačkim izborima dobio potporu 393, a njegov protukandidat Zoran Marić 102 izaslanika. Čolaka je za dužnost kandidiralo stranačko predsjedništvo, dok se Marić kandidirao skupivši stotinu potrebnih potpisa potpore izaslanika.

U 13 godina postojanja HDZ-a BiH Čolak je osmi predsjednik stranke. Prije njega na toj su dužnosti bili: Davor Perinović, Stjepan Kljuić, Milenko Brkić, Mate Boban, Božo Rajić, Dario Kordić i Ante Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novoizabrani predsjednik HDZ-a BiH Čolak najavio je na tiskovnoj konferenciji djelotvorniji rad stranke nego dosad. Pri tomu je priznao kako postoje poteškoće u provedbi odluka vodstva HDZ-a BiH.

Čolak, ujedno i ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH, također je izjavio da treba utvrditi način na koji su nestale hrvatske putovnice iz Hrvatskog konzulata u Mostaru, te gdje su završile. Naglasio je i da treba utvrditi posljedice, odnosno odgovornost za taj slučaj.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, novi predsjednik HDZ-a BiH odbio je komentirati nedavnu odluku hrvatske Vlade o predaji dokumentacije o djelovanju pokojnog ministra obrane Gojka Šuška Haškom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara