Barroso: Barrot će pismeno dostaviti svoj dossier parlamentu

NOVOIMENOVANI europski povjerenik za promet, Francuz Jacques Barrot, Europskom će parlamentu pismeno dostaviti "sve informacije o svojoj osobnoj situaciji", izjavio je predsjednik Europske komisije (EK) Jose Manuel Barroso, koji u ponedjeljak preuzima dužnost.

U priopćenju komisije objavljenom u nedjelju ističe se kako je Barroso o takvim namjerama francuskog povjerenika osobno izvijestio predsjednika EP-a Josepa Borella.

Barroso je "stupio u kontakt s predsjednikom EP-a kako bi ga izvijestio da će mu imenovani potpredsjednik (EK-a) Jacques Barrot pismeno dostaviti sve potrebne informacije u svezi svoje osobne situacije i da stoji na raspolaganju Europskom parlamentu", kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacquesa Barrota, koji bi u Barrosovoj komisiji trebao biti potpredsjednik i povjerenik za promet, u četvrtak je, neposredno prije nego što je EP potvrdio novu komisiju, žestoko napao zastupnik britanske eurofobne stranke UKIP Nigel Farage.

Tijekom govora u kojem je izlagao argumente protiv Barrosove komisije, britanski je eurozastupnik naveo podatak da je krajem 90-ih godina prošlog stoljeća protiv francuskog Centra socijalnih demokrata (CDS), čiji je Barrot bio jedan od čelnika, vođen sudski postupak.

Iako je Barrot proglašen nedužnim, neki zastupnici EP-a zatražili su da se utvrdi je li on pogriješio što prilikom svojeg saslušanja za položaj u Komisiji nije ni spomenuo taj sudski postupak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara