Bebić i Ćosić s pomoćnicom američkog ministra obrane

POTPREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Luka Bebić i voditelj izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić primili su u četvrtak u radni osjet Miru Ricardel, pomoćnicu ministra obrane Sjedinjenih Država, priopćeno je iz Sabora.

Bebić je u razgovoru naglasio da Hrvatska prepoznaje Sjedinjene Američke Države kao najznačajnijeg partnera na području obrambene suradnje, koja je započela 1995. godine, nastavila se u periodu mirne reintegracije Podunavlja, i seže sve do danas, kada se Hrvatska priprema za svoje buduće članstvo u NATO savezu.

Bebić je naglasio da se Hrvatska nada pozivu za pristup u NATO 2006. godine. Pri tom je izrazio uvjerenje da bez potpore SAD-a Hrvatska ne bi bila primljena u Partnerstvo za mir, navodi se u saborskom priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mira Ricardel je tijekom sastanka s Ćosićem rekla da Pentagon visoko cijeni doprinos hrvatskih snaga u mirovnoj operaciji u Afganistanu, što će dati važan doprinos budućnosti Afganistana, ali i kredibilnosti hrvatske težnje da postane punopravna članica NATO-a. Naglasila je da su prepoznate reforme na planu oružanih snaga koje je Hrvatska učinila i još uvijek čini i da one imaju potporu NATO-a, kao i legislativne promjene, koje idu u prilog tješnjoj bilateralnoj suradnji dvije države, navodi se u priopćenju.

Pomoćnica ministra obrane SAD-a zaključila je da SAD želi u okviru bilateralne suradnje pomoći Hrvatskoj u njenoj težnji za članstvom u NATO-u, kao i u svim projektima i procesima transformacije oružanih snaga.

Miru Ricardel ranije je primio i hrvatski premijer Ivo Sanader, a u petak će to učiniti i predsjednik države Stjepan Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara