beč: izložba bijelih figura vesne tušek kristine tornquist

"Dingfest" naslov je izložbe austrijske i hrvatske likovne umjetnice Kristine Tornquist i Vesne Tušek, sinoć otvorene u Umjetničkom klubu "Pogmahom" u Sedmom bečkom okrugu. L

Izložene su četiri trodimenzionalne bijele ženske figure od papira i gipsa, zatim instalacija s 20 različitih muških podlaktica sa šakama i instalacija u izlogu - dijelovi tijela koji lebde u prostoru. Skulpture su popraćene tekstom na bijeloj pozadini.

"Radi se o trima stanjima samoće: masovnog ubojice, astronauta i gubitnika", rekla je Vesna Tušek, istaknuvši da figure koje vise određuju i sam naziv izložbe "Dingfest" - zaustaviti se u prostoru i vremenu. "Izložbom smo pokušale snimiti što se s nama događa u određenu trenutku i reagirati na aktualne informacije oko nas", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebnost otvorenja izložbe bio je prikaz u živo izradbe trodimenzionalnih figura. Dvije djevojke izmodelirane sjede jedna nasuprot drugoj pjevajući dok im glave ne obavije mokri papir i gips. Kad se ta smjesa osušila, odvojeni su gipsano-papirni oblici od tijela i spojeni tako da su nastale dvije trodimenzionalne figure u gipsu i papiru.

Vesna Tušek u Beču živi od 1986. Diplomirala je na Odjelu za oblikovanje metala na bečkoj Visokoj školi za primijenjenu umjetnost i održala desetak izložaba u Beču, Amsterdamu, Sevilli, New Yorku i u Njemačkoj.

To je njezina prva zajednička izložba s Kristinom Tornquist, austrijskom glazbenicom i kazališnom redateljicom s kojom je do sada radila različite projekte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara