Beč: Predstavljen UNIDO projekt za Hrvatsku

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul bio je u utorak u sjedištu UN-a u Beču nazočan predstavljanju UNIDO-ovog (Organizacija UNa za industrijski razvitak) projekta o razvoju korporativne društvene odgovornosti za Hrvatsku.

Taj pilot projekt, koji će se početi provoditi u Hrvatskoj s mogućnošću proširenja na zemlje u regiji, trebao bi pomoći malim i srednjim poduzećima u razvitku modela po kojem bi se povećao izvoz.

UNIDO u potpunosti financira taj projekt, u Hrvatskoj će se izabrati pet tvrtki gdje će se projekt početi provoditi u trajanju od 15 mjeseci nakon čega će se mjeriti rezultati, a nakon toga bi se trebao proširiti na cijelu regiju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Žužul izrazio je zadovoljstvo da je Hrvatska izabrana za početak provođenja tog projekta.

Provođenju projekta bili su nazočni glavni direktor UNIDO-a Carlos Magarinos, veleposlanici zemalja regije , kao i Slovačke, Češke, Mađarske, Poljske, Albanije, Rumunjske, Bugarske, Velike Britanije, Danske, Nizozemske, Italije, Austrije i Japana, te i predstavnik ureda UNDPI Ureda razvojnog programa UN-a u Zagrebu.

Nakon toga ministar Žužul govorit će na redovitom 29. zasjedanju Odbora za industrijski razvitak UNIDO-a, a potom su predviđeni bilateralni susreti s glavnim direktorom UNIDO-a Carlosom Magarinosom, glavnim direktorom bečkog sjedišta UN-a Antoniom Mariom Costom. Posjet Beču ministar Žužul završit će razgovorom s generalnim tajnikom OESS-a Janom Kubišom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara