BEČ: URSULA PLASSNIK PREDSTAVILA SE U AUSTRIJSKOM PARLAMENTU

Nova austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik istaknula je u četvrtak, u inauguralnom govoru pred zastupnicima austrijskog parlamenta, svoju predanost europskim vrijednostima, te naglasila da "vanjska politika treba kontinuitet i povjerenje".

"Austrijska vanjska politika posljednjih godina bila je vrlo uspješna ... pridonijela je sigurnosti, stabilnosti i blagostanju naše države", istaknula Plassnik, dodajući da će "kontinuitet i povjerenje biti i ubuduće austrijski vanjskopolitički prioriteti".

Godine 2006. Austrija će drugi put, od kada je 1995. pristupila EU-u, preuzeti njezino predsjedanje, "što znači da će preuzeti odgovornost za daljnju izgradnju zajedničke Europe", istaknula je nova šefica austrijske diplomacije. Dodala je da će austrijska pozicija u Europskoj uniji biti toliko jaka, koliko bude snažan njezin doprinos pri donošenju zajedničkih rješenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mir u svijetu počinje kod kuće i sa susjedima", istaknula je, te se zauzela za dobre i tješnje odnose sa susjednim državama prema kojima se, prema njezinim riječima, treba odnositi kao prema ravnopravnim partnerima koji rade u zajedničkom interesu.

(Hina) xspđ ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara