Bechtel: Francuska i Njemačka neće biti isključene iz obnove Iraka

FRANCUSKA i njemačka poduzeća neće biti isključena iz procesa obnove u Iraku, unatoč tomu što će tvrtke iz zemalja koalicije imati prednost, izjavio je u petak glasnogovornik američke grupacije Bechtel čiji su predstavnici u petak u Londonu o tomu govorili pred nekoliko stotina zainteresiranih potencijalnih suradnika.

Američki div za građevinske i javne poslove dobio je najveći dio posla potpisavši ugovor s američkom agencijom za razvoj USAID. Oni će u Iraku raditi na obnovi infrastrukture od vitalne važnosti za stanovnike Iraka, poput primjerice cestovne infrastrukture, izgradnje i obnove kanalizacije i vodovoda, izgradnje škola, bolnica itd.

No, to ne znači da će zemlje koje su se protivile ratu u Iraku biti isključene iz procesa obnove, istaknuo je pred oko 600 okupljenih poslovnih ljudi Tom Elkins, Bechtelov predstavnik zadužen za sklapanje ugovora s potencijalnim suradnicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično je da će tvrtke iz zemalja koalicije imati prednost. No Francuzi neće biti isključeni", kazao je Elkins okupljenima. "Otiđite na teren i pokažite što možete napraviti i bit ćete izabrani." "Natječaji će biti otvoreni za sve. Selekcija će se napraviti na temelju kapaciteta poduzeća da ispuni zadane obveze, a iskustvo će biti ključni element", kazao je glasnogovornik.

(Hina) mh sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara