Belgijski reprezentativac poginuo u prometnoj nesreći

FRANCOIS STERCHELE, 26-godišnji napadač Club Bruggea i belgijske nogometne reprezentacije, poginuo je rano jutros u teškoj prometnoj nesreći.

Nesretni se nogometaš u svom Porsche Caymanu u tri sata ujutro vozio flamanskom obalom, u smjeru grada Knokkea, u zapadnoj Belgiji.

Iz zasad nerazjašnjenih razloga iznenada je skrenuo u desnu stranu, izgubio kontrolu nad vozilom i pri punoj se brzini zabio u stablo, od siline udarca ostao je na mjestu mrtav. "Uzrok nesreći je neprilagođena brzina", izjavio je prometni vještak za belgijsku novinsku agenciju.

"Francois je živio 200 na sat, kako na terenu tako i izvan njega i, nažalost, došlo je do nesreće. Radi se o najtalentiranijem igraču s kojim sam ikad radio. Na terenu je bio lukav, brz i inteligentan", izjavio je njegov bivši trener iz kluba Germinal Beerschot, Marc Brys.

Predsjednik nogometnog kluba Brugge, Michael D'Hooghe, izjavio je kako ga je vijest o smrti igrača "jako potresla". Današnji trening na kojem je Sterchele trebao biti, je otkazan i njegovi kolege igrači su također u šoku. U znak žalosti zastava ispred uprave kluba Brugge spuštena je na pola koplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francois je bio jedan od igrača s ogromnim talentom i potencijalom. Ove sezone bio je glavni igrač na terenu i najomiljeniji kod navijača. Kad sam čuo jutros za nesreću, osjećao sam se kao da mi je netko dao šamar", izjavio je premijer Jean Luc Dehaene, strastveni navijač Bruggea.

Glavni tajnik kluba Brugge, Pierr Yves Hendricks istaknuo je kako je Francois Sterchele iz godine u godinu uspješno mijenjao sliku kluba. "Kad bi došao u neki novi klub, odmah je ciljao na mjesto najboljeg strijelca. Htio je igrati vrhunski nogomet i to mu je bio jedini i glavni cilj", izjavio je.

Lani je s 21 pogotkom Sterchele bio najbolji strijelac belgijske lige. Ove je sezone za Club Brugge u belgijskom prvenstvu zabio 11 golova. Skupio je četiri nastupa za belgijsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro u Austriji i Švicarskoj.

V.B./J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara