Belupo pokrenuo javnozdravstvenu akciju u vezi visokog krvnog tlaka

Farmaceutska tvrtka Belupo započinje javnozdravstvenu kampanju pod nazivom "Tihi ubojica", kojom će kroz tri mjeseca pokušati upozoriti građane na pogubne posljedice neliječenog visokog krvnog tlaka.

Povišeni krvni tlak (hipertenzija) bolest je bez simptoma. Tlak viši od 140/90 povećava rizik od infarkta za 300 posto a rizik od moždanog udara za 700 posto, pa je arterijska hipertenzija jedan od deset najrizičnijih čimbenika ukupne smrtnosti i poremećaja kvalitete života u svijetu, ističe Belupo u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po podacima iz jedne studije, u Hrvatskoj je predebelo 40 posto ljudi, što znači da ima 1,4 milijuna potencijalnih bolesnika.

Budući da dva Belupova lijeka protiv visokog tlaka nose znak hrvatske kvalitete Belupovi će liječnici tijekom akcije "Proizvodimo hrvatsko - kupujmo hrvatsko" od proljeća do jeseni na središnjim gradskim trgovima građanima mjeriti krvni tlak.

U suradnji s liječnicima i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo bit će tiskani edukativni materijali, leci i brošure pod nazivom "Povišeni krvni tlak i ja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara