Benty sutra napušta Monroviju

BROD "Benty", koji je u nedjelju otet nedaleko liberijske obale, u subotu će napustiti glavni grad Monroviju, izjavio je u petak Antonio Vegan iz tvrtke "Marin Consult".

"Benty će luku u Monroviji napustiti tijekom sutrašnjeg dana i otploviti u pravcu Gibraltara, izjavio je Hini Vegan, djelatnik tvrtke koja posreduje u zapošljavanju hrvatskih pomoraca.

Brod je, nakon petodnevne neizvjesnosti, Monroviju trebao napustiti u petak, no isplovljavanje je odgođeno zbog kvara na kormilu i dezinfekcije broda.

Vagan je naglasio da je sedam hrvatskih pomoraca na brodu dobro i da su se javili svojim obiteljima, a u stalnoj vezi s tvrtkom je i kapetan broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tridesetak liberijskih vojnika otelo u "Benty" nedjelju ujutro ispred liberijske obale i natjeralo posadu da pristane u luku Harper, gdje se na brod ukrcalo oko 1,000 izbjeglica, uglavnom žena i djece.

Vojnici su od posade zatražili da izbjeglice, koje bježe iz područja najteže ugroženih građanskim ratom koji bjesni u Liberiji, prebace u relativnu sigurnost glavnog grada Monrovije.

Brod je oslobođen u utorak nakon što su se izbjeglice iskrcale u Monroviji.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara