Beograd: Demokratska stranka za većinsku vladu demokratskog bloka

GLAVNI odbor Demokratske stranke (DS) odlučio je u nedjelju da stranački potpredsjednici Boris Tadić i Zoran Živković ponude ostalim strankama demokratskog bloka Demokratskoj stranci Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, G17 Plus Miroljuba Labusa i koaliciji Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića formiranje zajedničke, većinske vlade.

Boris Tadić je ocijenio da Srbiji, ako bude dobre političke volje, nisu potrebni novi izbori, dok je Zoran Živković pozvao stranke demokratskog bloka da pregovore o formiranju nove vlade nastave u ponedjeljak. "Spremni smo uzmeti novi bijeli papir, reći da nam je Srbija prioritet i vidjeti što nam je činiti", rekao je Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni odbor DSS-a održat će u nedjelju navečer sjednicu o kojoj će zauzeti stajalište o prijedlogu Demokratske stranke, javio je beogradski Radio B92.

Vojislav Koštunica i ostali čelnici te stranke u dosadašnjim su pregovorima odbacivali mogućnost formiranja većinske vlade, u koju bi ušli i predstavnici Demokratske stranke.

Dogovor stranaka demokratskog bloka o većinskoj ili manjinskoj vladi podržao je u međuvremenu predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić, a čelnici ostalih stranaka još se nisu izjasnili o prijedlogu Glavnog odbora Demokratske stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara