Beograd: Hrvatski veleposlanik upisao se u knjigu žalosti

HRVATSKI veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Davor Božinović upisao se u knjigu žalosti u zgradi srbijanske vlade, otvorenu povodom ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

"Duboko sam potresen i šokiran brutalnim ubojstvom predsjednika Vlade Srbije dr. Zorana Đinđića. Taj teroristički čin prouzročio je nenadoknadiv gubitak za obitelj i državu, a ujedno je i najgori izraz nasrtaja na reforme, pravni poredak i demokratske procese u Srbiji. Premijer Srbije dr. Zoran Đinđić ostaje simbolom demokratske i europske Srbije, kao kreator i djelatnik reformi, koji se zalagao za suradnju u regiji i dobrosusjedske odnose", napisao je hrvatski veleposlanik Božinović u knjigu žalosti.

Hrvatski veleposlanik poslao je i pismo sućuti ministru vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranu Svilanoviću, a sućut je osobno izrazio najvišim dužnosnicima Srbije i Crne Gore, predsjedniku SCG Svetozaru Maroviću, vršiteljici dužnosti predsjednika Republike Nataši Mićić, potpredsjedniku vlade Srbije Žarku Koraću, saveznom ministru policije i potpredsjedniku Demokratske stranke Zoranu Živkoviću i drugima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara