BEOGRAD: NAJAVLJEN NOVI PREGOVARAČKI TIM O SUKCESIJIPotpredsjednik vlade Srbije Miroljub Labus najavio je u četvrtak formiranje novog pregovaračkog tima Srbije i Crne Gore za pitanja sukcesije jer sadašnji "nije dovoljno stručan".L

Labus je na konferenciji za novinare izjavio da zbog nestručnosti tog tima predstavnici ostalih zemalja sljednica bivše SFRJ inzistiraju na reviziji najvažnijih dijelova Sporazuma o sukcesiji.

"Mi imamo problem zato što ljudi koji su dobro pregovarali nisu više na tim mjestima. Imamo problem sa Savjetom ministara SCG jer nismo vratili one ljude koji znaju o čemu se tu radi. Ponovno se otvara pitanje mješovitih banaka, vojne imovine kao i pitanje uvida u arhive Narodne banke Srbije. Mi smo sve to bili riješili"- rekao je Labus.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je upozorio da postoji "opasnost vraćanja na početak već uspješno okončanih pregovora o podjeli većine sporne imovine bivših jugoslavenskih republika".

Labus je od listopada 2000. bio potpredsjenik vlade bivše SRJ i jedan od glavnih jugoslavenskih pregovarača o sukcesiji.

(hina) xtman ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara