Beograd: Obračun s terorizmom i organiziranim kriminalom

VIJEĆE sigurnosti UN-a sinoć je podržalo mjere koje je Vlada Srbije predložila za rješavanje krize
na Kosovu, te će naložiti UNMIK-u i KFOR-u da u što kraćem roku provedu "uspostavljanje sigurnosti i slobode kretanja na Kosovu i energično se obračunaju s terorizmom i organiziranim kriminalom", izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

"U našem je izlaganju jasno rečeno kako se ne možemo svesti na osude i izraze žaljenja i sućuti već međunarodna zajednica mora

preispitati svoju ulogu na Kosovu", izjavio je Čović za radio B92.

Bilo je dosta razumijevanja i očekujem da će biti preduzete konkretne mjere, ali moraju biti shvaćeni mehanizmi i teški problemi, naslijeđeni iz prethodnog vremena. Rješenje tih problema je mukotrpan i težak proces, kazao je Čović koji je jučer, u ime vlade Srbije govorio na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a.

Ministar vanjskih poslova SiCG Goran Svilanović kazao je danas agenciji Beta kako se za događanja na Kosovu slobodno može

reći da su "klasični teroristički akti", te da će Savjet vlade

Srbije za nacionalnu sigurnost sa stanjem na Kosovu i jugu Srbije
Tekst se nastavlja ispod oglasa

upoznati predstavnike međunarodne zajednice.

"Zatražit ćemo da oni koji su umiješani u te akcije budu proglašeni

teroristima i da organizacije kojima oni pripadaju budu proglašene terorističkim organizacijama", kazao je ministar Svilanović.

Sinoćnja sjednica Vijeća sigurnosti UN-a posvećena Kosovu sazvana

je na zahtjev SiCG nakon nekoliko napada na snage Vojske SCG na jugu Srbije, te prošlotjednog ubojstva dvoje mladih Srba i ranjavanja četvoro u selu Goraždevac kod Peći.

(Hina) ttag dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara