Beograd: Proglašenje neovisnosti Kosova značilo bi okupaciju

SRPSKI premijer Vojislav Koštunica i zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić suglasili su se u petak, na sastanku koji je inicirao Nikolić, da će moguće proglašenje neovisnosti Kosova za Srbiju značiti okupaciju dijela teritorija.

"Potaknuti pričom o neovisnosti Kosova i Metohije koju je nedavno plasirao britanski diplomat John Sawers, dogovorili smo se da će u slučaju takvog raspleta , odnosno u slučaju da netko proglasi neovisnost Kosova i Metohije, Narodna skupština Republike Srbije donijeti rezoluciju kojom bi tu neovisnost odmah proglasila okupacijom dijela teritorija Srbije, i zadužila sve one, koji po Ustavu imaju dužnost braniti cjelovitost Republike Srbije, da Srbiju brane svim mogućim sredstvima", rekao je Tomislav Nikolić za radio B92.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Nikolićevim riječima, dogovoreno je da izvanredna sjednica Skupštine Srbije o Kosovu bude održana po povratku srbijanskog pregovaračkog tima iz Beča, s pregovora koji su zakazani za 20. veljače. Sudionici pregovora trebali bi Skupštini Srbije podnijeti izvješće, rekao je Nikolić i dodao da će pregovarački tim u Beču zastupati stajališta iz skupštinske Rezolucije, kojom se isključuje mogućnost neovisnosti Kosova, i neće odstupiti ni od jednog stava.

Nikolić je najavio i dolazak predsjednika Srbije Borisa Tadić na izvanrednu sjednicu Skupštine Srbije koja će biti posvećena Kosovu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara