Beogradsko dramsko pozorište u Zagrebu

BEOGRADSKO dramsko pozorište večeras će u Kulturnom centru Centra Kaptol izvesti Fassbinderovu dramu ´Gorke suze Petre von Kant´, u režiji Stevana Boroža.

Kako je rekao Borož na današnjoj konferenciji za novinare, riječ je vrsti teksta koja se u Beogradu ne izvodi često, a govori o zazornoj ljubavi između dviju žena i o tome što se dogodi kada se uspješna poslovna žena i majka zaljubi u 23-godišnjakinju.

Predstava je nastala u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Udruženja dramskih umjetnika Srbije.

Po riječima glavne glumice Danice Maksimović, tema je tim zanimljivija i stoga što je ta predstava prvi put izvedena u Beogradskom narodnom pozorištu prije 20 godina.

Jadranka Selec, glumica koja je nastupala u postavi prije dva desetljeća, glumi i u novoj. Govoreći o percepciji predstave beogradske publike prije 20 godina i danas, istaknula je da predstava ni prije toliko godina nije izazvala nikakvu ´javnu sablazan´, već samo velik interes.

U predstavi glume i Jelena Kostić, Ljubica Ković, Marija Opsenica i Vladislava Đorđević.

Predstavu ´Gorke suze Petre von Kant´ sinoć je publika mogla vidjeti u Kulturnom centru Centra Kaptol u izvođenju zagrebačkog Teatra Thalassa, koji je s tom predstavom nastupio prije mjesec dana u Beogradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara