Berlin: Druga rezolucija o Iraku nije potrebna

NJEMAČKA vlada ocijenila je da ´u ovome trenutku nema potrebe donositi drugu rezoluciju o Iraku´, ocijenivši kako UN-ovi inspektori trebaju nastaviti sa svojim radom.

´U ovome trenutku nije potrebno usvajati drugu rezoluciju. Njemačka vlada želi da inspektori nastave s radom´, kazao je zamjenik glasnogovornika njemačke vlade Hans-Hermann Langguth na konferenciji za novinare.

Langguth je to kazao reagirajući na prijedlog američkog predsjednika Georgea Busha, koji je u četvrtak izjavio kako bi Washington želio da se donese nova rezolucija kojom će se potvrditi odlučnost Vijeća sigurnosti da se Irak razoruža.

Glasnogovornik njemačke vlade reagirao je i na izjavu američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda koji je izjednačio Njemačku, Libiju i Kubu u pogledu stajališta prema Iraku. ´Ta Rumsfeldova izjava je nepravedna u odnosu na ulogu Njemačke´, ocijenio je.

Zaboravlja se da Njemačka u raznim misijama - na Balkanu, u Afganistanu, na afričkom rogu i u Kuvajtu - ima više svojih vojnika nego ikad ranije, smatraju njemački dužnosnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara