Berlusconi i Putin o Iraku i Čečeniji

TALIJANSKE snage u sastavu koalicije, koju predvodi SAD, trebale bi ostati u Iraku i nakon 30. lipnja kako bi pomogle u stabiliziranju stanja u toj zemlji, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi na kraju svog dvodnevnog posjeta Rusiji.

"Mislim da će biti potrebno ostati u Iraku i nakon 30. lipnja, datuma predviđenog za predaju ovlasti Iračanima...to je pitanje odgovornosti da se ne bi dešavale stvari koje smo već vidjeli na Kosovu", kazao je Berlusconi.

Tijekom posjete Lipetsku, na otvaranju tvornice koju je gradila Italija, Berlusconi je s Putinom razgovarao i o stanju u Čečeniji, zbog čega vlada zabrinutost u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S tim u svezi je Putin jasno dao do znanja da nema pregovora s islamskim ekstremistima, navodeći primjer Europe koja je odbila nedavnu ponudu Osame bin Ladena o "prekidu vatre".

Kremlj, rekao je Putin, ustrajan je u svom stajalištu, usprkos pritiscima iz Europe da se oružani sukob razriješi za pregovaračkim stolom. Berlusconi je, javljaju agencije, izrazio razumijevanje za vojni angažman Moskve u spomenutoj kavkaskoj republici.

(Hina) xvk ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara