Berlusconi ide kod Busha

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi susrest će se s američkim predsjednikom Georgom Bushom u Washingtonu, potvrdio je danas glasnogovornik talijanske Vlade Paolo Bonaiuti.

Najavu dolaska Berlusconija u Washington izrekao je američki državni tajnik Colin Powell, s time što nije iznio dan Berlusconijeva dolaska k Bushu na razgovore o iračkoj krizi.

´Ne možemo biti suodgovorni u predaji pred onima koji prijete našoj sigurnosti, slobodi i demokraciji´, rekao je Berlusconi opravdavajući držanje talijanske Vlade uz namjere Busha da pritisne i oružjem Irak na predaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od talijanskog premijera šef države Carlo Azeglio Ciampi je u razgovoru za alžirsku televiziju kazao da jedino Vijeće sigurnosti UN ima mandat za traženje političkih i mirnih rješenja krizama.

U Italiji je otvorena polemika između Vladine većine desnog centra i oporbe lijevog centra u držanju prema iračkoj krizi. Dok je Brlusconi bliži Bushu, oporba traži i parlamentarnu raspravu o vanjskoj politici i iznalaženje svih mogućnosti za mirno rješenje spora bez upotrebe oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara