Berlusconi: Mediji kenjaju po premijeru i po Italiji

Berlusconi: Mediji kenjaju po premijeru i po Italiji

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi nastavlja s obračunom s medijima. Objavio je da pokreće kampanju kojom želi zaustaviti negativne tekstove stranih medija koji blate njegovo ime pisanjem o njegovim seksualnim skandalima i pravnim problemima. Berlusconi je, nekoliko dana nakon što mu je sud oduzeo zastupnički imunitet, strane medije optužio da "pljuju po Italiji", te da šire "antitalijansku klimu". Kontroverzni talijan smatra da bi strani mediji "morali imati lijepu sliku o Italiji koja je jaka i čista, a ne ukaljana kakvom je žele prikazati talijanski časopisi".

Nakon uobičajeno emotivnog govora talijanskog političara, jedan od njegovih sljedbenika iz okupljenog mnoštva je viknuo "Silvija za sveca", a što je raspoloženi 73-godišnji Berlusconi odgovorio: "Sačekajmo za to!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji štete zemlji i demokraciji

U stranim medijima, jednako kao i u talijanskima koji ne podupiru premijerovu politiku, se u posljednjim mjesecima pisalo o brojnim seksualnim skandalima u koje je Berlusconi bio upleten. "To su optužbe koje ne samo da štete predsjedniku vlade, one štete cijeloj Italiji. Oni kenjaju po premijeru, ali i po našoj zemlji i demokraciji", jasan je bio Berlusconi kojemu podrška javnosti ne opada niti u najtežim trenucima.

Tome pridonose i njegovi stranački kolege koji za svaki neuspjeh čak i talijanskog gospodarstva krive medije koji šire lošu sliku o Italiji u svijetu. "Izvoznici su ugroženi jer u tuđinu stižu samo vijesti o sramotnim napadima na Berlusconija. To loše utječe na ugled Italije u svijetu", izjavila je ministrica turizma u vladi Silvija Berlusconija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara