Berlusconi objašnjava reformu mirovinskog sustava

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi piše pismo Talijanima u kojem želi objasniti zašto njegova vlada desnog centra namjerava provesti reformu mirovinskog sustava, objavila su danas talijanska glasila.

Očito nije bilo dovoljno što se premijer prošloga tjedna obratio Talijanima preko svih nacionalnih televizijskih mreža. "Ljudi poznaju samo 5 posto onoga što činimo. Sada pripremamo veliku kampanju informiranja. Pripremam pismo u kojem ću Talijanima objasniti kako svi koji imaju pravo mogu ići u mirovinu, kao i smisao mirovinske reforme", rekao je Berlusconi, kako danas prenosi "Corriere della Sera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošloga je tjedna bilo polemika oko Berlusconijeva zahtjeva da se obrati Italiji preko malih ekrana (takva mogućnost postoji, ali jedino u slučaju izvanredne situacije, kao što se 1999. naciji obratio tadašnji premijer Massimo DAlema uoči NATO-bombardiranja Srbije), kako bi objasnio razloge uvođenja mirovinske reforme kojom bi se odlazilo u mirovinu s navršenih 65 godina starosti ili s 40 godina uplaćivanja u mirovinske fondove. Berlusconi je tada rekao kako Italiji prijeti bankrot ako ne izmijeni mirovinski sustav.

Sindikati su, kao odgovor, pozvali na četverosatni opći štrajk 24. listopada.

Berlusconi će uputiti pismo na sve talijanske adrese u kojem će objasniti vladine poteze. Tu će objasniti i da će na koncu ipak smanjiti poreze. Na tome radi ministar financija Giulio Tremonti i ako slučajno ne uspije, "on zna da ću ga objesiti o stablo u mom vrtu", rekao je Berlusconi, u šali, kako danas objavljuje "Corriere della Sera".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara