Berlusconi: Žene znaju da ih poštujem, neću otići

Foto: AFP

"UVIJEK sam se trudio ponašati tako da se svaka žena osjeća posebno. Koja god me upoznala, u vladi ili nekoj od mojih tvrtki, zna da se prema njima odnosim s puno pažnje", prva je reakcija Silvija Berlusconija na prosvjede stotina tisuća talijanskih žena koje traže da odstupi.

Povod za masovno okupljanje je Berlusconijev nedavni seks skandal s maloljetnicom, no sudeći po količini bijesa na prosvjedima, zadnji je slučaj bio samo okidač za njegove nebrojene skandale sa starletama koje je bogato nagrađivao, neke čak i ministarskim mjestima.

Berlusconi je rekao da zbog prosvjednica neće dati ostavku, a za sve je optužio talijanske ljevičare. "To je uobičajeni potez dijela ljevice koja na ovaj način pokušava pobijediti političkog protivnika, kad već ne može na izborima", odgovorio je 74-godišnji premijer prenosi Reuters.

Milansko tužiteljstvo uspjelo ga je dotjerati do suda zbog seksa s maloljetnicom no Berlusconi i dalje ne odstupa ni milimetar, vjerujući da ga ni sud ni revoltirane prosvjednice neće stajati političke karijere. "Previše je komešanja oko svega, ali moje ideje su vrlo čiste. Interes zemlje je stabilna vlada koja ide dalje sa svojim programima", zaljučio je. Užasnut što su mediji i tužiteljstvo objavili koji su ga gosti pohodili kad se seksao s maloljetnicom, kazao je da su im zgazili dostojanstvo. "To je sramota. Užasna sramota", poručio je novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara