Berlusconijevoj vladi izglasano povjerenje

DRUGA vlada talijanskog premijera Silvija Berlusconija dobila je u srijedu navečer povjerenje Zastupničkog doma, a u četvrtak će o istom pitanju glasati i Senat.

Vlada koalicije desnog centra dobila je 334 glasa, 240 zastupnika je glasalo, a dvojica su zastupnika bila suzdržana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom rasprave o povjerenju drugoj Berlusconijevoj vladi u Zastupničkom domu čuli su se oštri tonovi. Berlusconi je i izlazio iz dvorane, a onda ga je predsjednik doma Pierferdinando Casini pozivao da se vrati i posluša sve zastupnike. Oporbeni lijevi centar je uglavnom naglašavao kako je dosadašnja vlada upropastila Italiju i kako će i nova nastaviti u istom pravcu, tim više što nije ponudila bolji program.

Berlusconi je najavio kako će njegova vlada u narednih 13 mjeseci, do isteka mandata i sazivanja redovnih izbora u svibnju 2006. godine pažnju posvetiti razvitku juga, očuvanju kupovne moći obitelji i mjerama za veću konkurentnost talijanskih poduzeća. "Talijani su previše mudri da bi dali svoje glasove ljevici, jer znaju kako bi s njom na vlasti u zemlji bilo manje demokracije", rekao je, među ostalim, Silvio Berlusconi replicirajući oporbenim zastupnicima tijekom rasprave u Zastupničkom domu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara