Berlusconiju novi mandat za sastav vlade

Predsjednik talijanske republike Carlo Azeglio Ciampi povjerio je u petak uvečer novi mandat za sastav vlade dosadašnjem premijeru i čelniku desnog centra Silviju Berlusconiju.

Berlusconi je izašavši nakon jednosatnog razgovora s Ciampijem kazao kako će program druge vlade biti usredotočen na zaštitu kupovne moći obitelji, razvoj juga i jačanje konkurencije poduzeća, te je najavio kako će u najskorije vrijeme vlada početi djelovati nakon što će slijedećeg tjedna dobiti povjerenje u Parlamentu.

Pretpostavlja se da će u utorak Berlusconi predstaviti novu vladu u Zastupničkom domu, a u srijedu će glasovati o povjerenju. U četvrtak će pitanje vlade preseliti u Senat. U drugu Berlusconijevu vladu mogli bi ući i ministri nove socijalističke stranke (PSI), čelnika Giannija De Michelisa, te republikanske stranke Giorgia La Malfe. Sastav vlade će, dakako, biti naknadno objavljen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve stranke desnog centra podržale su, tijekom konzultacija s predsjednikom Ciampijem, stvaranje vlade s premijerom Berlusconijem.

(Hina) xst ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara