Beskompromisni, dostojanstveni i pošteni Vuco napada Sabor!

Beskompromisni, dostojanstveni i pošteni Vuco napada Sabor!

Kliknite na fotografiju u galeriji za uvećanje Vucinog proglasa

Foto: Facebook, Screenshot: HTV

"PONUKAN željama tisuća ljudi i njihovim bezgraničnim ufanjem u mene, što u svakodnevnom životu, što na mojim koncertima, a naročito na mnoštvu internetskih portala, ozbiljno razmišljam da se kandidiram na predstojećim izborima kao neovisni kandidat." počinje kultni glazbenik obraćanje javnosti povodom obznane o njegovom drugom pohodu na mjesto narodnog zastupnika na Markovu Trgu.

"Vuco će svoju filozofiju političkim stremljenjem pretvoriti u svakodnevnicu"

Naravno, za brojnu sljedbu koja ga obožava i opijeno prati na rasprodanim koncertima, Vuco je puno više od pjevača, a toga je i sam svjestan, jer kako kaže u proglasu: "Siniša Vuco već odavno predstavlja određenu filozofiju života i načina konzumiranja istog, te beskompromisni, specifični, dostojanstveni, a nadasve pošteni stil življenja i poimanje svega, praktički nadilazeći sve ono što kao glazbenik predstavlja u društvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Vucin "nadglazbeni" značaj i uloga, njegova najjača karta u bici za novi saziv Sabora. Njegovi obožavatelji također se odlikuju fanatičnošću i predanošću: Poznat je bojni poklič "I u vrijeme mira i u vrijeme rata, mi smo vojska Živog Blata", kojim se prepoznaju fanovi navedenog rock banda u kojem nastupa alter-ego ovog folkera.

Vuco nema simpatizere, nego apostole

Njih preko 18 tisuća, okupljeni u "religijsku organizaciju", daju mu bezrezervnu podršku u "ratu" za Sabor i pozivaju "idemo sad graditi novu BOLJU Hrvatsku zajedno s Vucom", pri čemu nemaju iluzija što ih čeka: "kampanja di neće biti milosti".

"U vrijeme korumpiranih političara, loših estradnjaka i modnih mačaka - zemlja je zavapila za junakom. Našla ga je u Siniši Vuci, moćnom mudracu iskovanom na mladoj janjetini i domaćem vinu. Njegove pjesme ali i političko djelovanje će promjeniti svijet." već neko vrijeme pripremaju Hrvatsku za Vucino drugo političko ukazanje i blogeri koji ga štuju.

Podsjećamo i priloženim videom, Vuco nije neiskusan u političkoj areni, na lokalnim izborima 2001. kandidirao se kao nositelj nezavisne županijske liste u Splitsko-dalmatinskoj i osvojio preko 3300 glasova, ali nije prešao izborni prag. Dvije godine poslije, kandidirao se na čelu također neovisne liste za Sabor, kada nije uspio ući u Sabor s osvojenih 1200 glasova.

Vucin program: Dalmacija - Californija i Janjetina svima, ne samo njimaProsvjedujući zbog sramotno kratkog vremena koje je 2003. dobio da izloži svoj politički program, u studiju HTV-a je iz sveg glasa ispjevao sažetak svog programa: "Sve mi ovo ni na šta ne liči, suzama me opija. I posljednji vlak će mi otići - Dalmacija Californija." Jasno je što je Vuco, koji se tada kandidirao samo u Splitu, ovim htio poručiti: "Ne dozvolimo da mladi pobjegnu iz naše domovine, zadržimo ih u Hrvatskoj!"

Potencijalne glasače tada je vabio obećanjima o legalizaciji prostitucije i "janjetini za sve", a njegovi obožavatelji nestrpljivo čekaju što im Vuco sprema pred predstojeći politički okršaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara