Besplatne knjige u meksičkoj podzemnoj željeznici

OD SIJEČNJA sljedeće godine dva milijuna korisnika podzemne željeznice u Mexico Cityju prije ulaska u vagon besplatno će dobivati romane i druga djela meksičkih pisaca, kako bi ih se potaknulo da više čitaju, odlučile su gradske vlasti u toj prijestolnici.

Meksikanci u prosjeku čitaju tek pola knjige godišnje, kazala je proteklog vikenda pročelnica za kulturu glavnog grada Paloma Saiz, pa ćemo im ponuditi kratke i zabavne priče iz gradskog života koje su najprikladnije za kratko putovanje podzemnom željeznicom.

Knjige će na peronima 175 postaja u Mexico Cityju besplatno dijeliti za to zadužene osobe, a putnici bi ih prije izlaska iz metroa trebali odložiti na posebno mjesto, pri čemu će knjigu moći nastaviti čitati sutradan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka će dva mjeseca jedan autor održati na peronu kratko predavanje i odgovarati na pitanja o svojoj knjizi.

Inicijativa pod nazivom "Čitati s putnom kartom" dolazi u trenutku kad je vlada predsjednika Vicentea Foxa predala Saveznom kongresu prijedlog porezne reforme kojom se želi uvesti PDV od 10 posto na knjige, novine i časopise koji su dosad bili oslobođeni tog poreza.

Prijedlog je izazvao pobunu među nakladnicima i knjižarima koji upozoravaju da će Meksikanci, napose oni siromašni, čitati još manje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara