Bespravni graditelj Tomislav Galić sam uklanja apartmane

BESPRAVNI graditelj Tomislav Galić jutros je u Kožinu kod Zadra počeo sam uklanjati zgradu s apartmanima, a do 15 sati srušio je više od polovice objekta, u kojemu je bilo predviđeno 12 apartmana.

Na mjestu događaja samo su strojevi i radnici koji ruše objekt.

Ovo je posljednja zgrada od ukupno deset, koje je poduzetnik Tomislav Galić sagradio u zadarskom naselju Kožin. Devet zgrada s po 12 apartmana srušilo mu je u lipnju Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Za deseti objekt Galiću je ostavljena mogućnost da ga prilagodi uvjetima iz građevinske dozvole. Međutim, on je odlučio sam ukloniti objekt, pa je prostor u Kožinu kod Zadra, uz more, sada gotovo čist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se doznaje od glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Kate Gojević, Ministarstvo je i taj objekt predvidjelo za rušenje nakon turističke sezone ako ga Galić ne prilagodi uvjetima iz građevinske dozvole.

Vrijednost Galićevih srušenih zgrada procjenjuje se na 10 milijuna eura.

Glasnogovornica Gojević podsjeća da je Galić za sve objekte imao građevinske dozvole, ali je u gradnji odstupio od uvjeta naznačenih u tim dozvolama. Također ističe da je na lokaciji Kožin prema prostorno planskoj dokumentaciji predviđena gradnja obiteljskih kuća, a ne stambenih zgrada s apartmanima za prodaju.

Današnje rušenje u Kožinu prošlo je bez ikakvih spektakularnih scena, kao što je bio slučaj s rušenjem Galićevih zgrada u lipnju.

U svakom objektu Galić je predvidio po 12 apartmana, a neki od njih već su prodani na tržištu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara