Beus Richembergh: Uputili smo prijedlog za raspuštanje Sabora, ovo nije momačko natezanje

Beus Richembergh: Uputili smo prijedlog za raspuštanje Sabora, ovo nije momačko natezanje

Foto: Hina

HNS-OV Goran Beus Richembergh u Hrvatskom saboru je kazao kako je oporba uputila u proceduru prijedlog za raspuštanje Hrvatskog sabora.

"Otežano je funkcioniranje čitave države. Ovdje nije riječ o momačkom natezanju između različitih silnica koje tvore vlast, već o neshvaćanju elementarnih potreba očuvanja odgovornosti prema vlastitoj državi. Tko god ignorira sadašnju situaciju, krši prisegu koju smo dali u Saboru.

Naša je zadaća da budemo odgovorni i da shvatimo da se najvažnije odluke moraju moći donositi u Saboru, a da svatko od nas mora biti odgovoran da prepozna sve ono što nije dobro za budućnost zemlje. Mnoge su političke institucije suočene s funkcioniranjem. Postoji kvalitetan i brz izlazak iz ove situacije, koji se kosi s pojedinačnim interesima nekih od nas...To znači biti neodgovoran. Vlast je shvatila da je pogriješila u ovom eksperimentu, najviša razina odgovornosti HDZ-a bi bila da omogućimo da što prije vratimo naše mandate biračima. HDZ će sigurno, snažnija ili manje snažna, igrati važnu ulogu u budućnosti ove zemlje. Zato je njihova odgovornost važna. Birači kažu "prekinite ovu agoniju, već nam omogućite da na novim izborima odlučite tko će i kako voditi državu."

Odgovorimo na zahtjev onih koji su nas ovdje poslali. U saborsku proceduru poslan je prijedlog za raspuštanje Hrvatskog sabora. Apeliram na Reinera da taj prijedlog shvati i prihvati kao najvažniji prijedlog o kojem valja glasovati u Saboru i da što prije taj prijedlog uvrstimo na dnevni rad. Ne dozvolimo daljnje zagađenje političkog prostora. Što prije na izbore, a onda časno i čistog obraza pred narod", rekao je Beus Richemberg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara