BiH: Ashdown imenovao Susan Johnson za supervizora Brčko Distrikta

VISOKI predstavnik za BiH Paddy Ashdown imenovao je Susan R. Johnson za supervizoricu Brčko Distrikta i zamjenicu visokog predstavnika, priopćeno je u nedjelju iz OHR-a Brčko.

Profesionalna američka diplomatkinja, supervizorica Johnson ima veliko iskustvo u vladi i izvan nje, kao i opsežno znanje o pitanjima tranzicije, navodi se u priopćenju. Tijekom rada u američkom State Departmentu, Johnsonova je obnašala visoke položaje u američkim veleposlanstvima u Rumunjskoj, Rusiji, Pakistanu i Mauricijusu te u američkoj Misiji UN-a u New Yorku. Ona je također obavljala dužnost specijalnog pomoćnika podtajnika za politička pitanja za Bliski istok i južnu Aziju i visokog savjetnika u Uredu sekretarijata za resurse, planiranje i politiku. Pored toga, ona je obavljala dužnost savjetnice za vanjsku politiku u američkom Senatu i bila je visoka programska dužnosnica za Aziju i islamski svijet u Nacionalnom institutu za demokraciju, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ashdown je izrazio zahvalnost Gerhardu Sontheimu, na uspješnoj ulozi vršitelja dužnosti supervizora Brčko Distrikta tijekom protekla tri i pol mjeseca.

(Hina) tb sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara