BiH: Ministar Čolak o nesigurnosti u Sarajevu

MINISTAR sigurnosti u Vijeću ministara BiH Bariša Čolak izjavio je u četvrtak da su učestale bombaške eksplozije u Sarajevu poremetile sigurnosno stanje u sarajevskoj županiji.

"To je uznemirilo ljude i dovelo do osjećaja nesigurnosti u Sarajevu", rekao je danas za Hrvatski radio Herceg Bosna ministar Čolak.

Na upit jesu li bombaški napadi u Sarajevu teroristička djela Čolak je odgovorio kako će to ustanoviti istraga koja je u tijeku.

"Teško je za sada reći radi li se o terorizmu, jer terorizam može biti motiviran određenim političkim razlozima", istaknuo je Čolak. Dodao je kako su eksplozivne naprave u Sarajevu postavljene na takav način da su mogle izazvati golema ljudska stradanja što se ipak nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Početkom ovoga tjedna u sarajevskom naselju Mojmilo eksplozija je u cijelosti uništila jedan autobus. Prošloga tjedna u zrak su dignuta i uništena dva automobila u dvorištu hrvatske obitelji u naselju Stup. Također prošloga tjedna projektilom iz ručnog bacača pogođena je kuća većinskog vlasnika "Sarajevske pivare" Hilme Selimovića u starom dijelu Sarajeva, a u novom dijelu grada pravovremenom intervencijom policije otkriven je eksploziv podmetnut u nužniku jednog ugostiteljskog objekta u vrijeme kada je objekat bio pun gostiju.

Nedavno je u prigradskom naselju Dobrinja od eksplozije u ugostiteljskom objektu ozlijeđeno više osoba.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara