BiH: Priprema se gradnja dionice autoceste na koridoru V c

PET građevinskih tvrtki iz Bosne i Heregovine priprema ponudu za koncesijsku gradnju dionice autoceste u dužini od 30 kilometara na dijelu koridora V c koji prolazi kroz tu zemlju.

Agencija FENA prenijela je u četvrtak izjavu predstavnice sarajevske tvrtke "Hidrogradnja" Silvane Marić koja je kazala kako se radi na ponudi gradnje autoceste na dionici između Sarajeva i Zenice.

Uz "Hidrogradnju" u projektu bi sudjelovala građevinska poduzeća "Put" koje je u vlasništvu "Našicecementa", "Bosna", "Ipsa" i "Jata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oni su činili konzorcij koji je između Sarajeva i Podlugova sagradio prvih 11,5 kilometara autoceste u BiH puštenih u promet prije nešto više od godinu dana.

Marić je pojasnila kako je konzorcij zajedno s konzultantskim kućama počeo izradu studije izvedivosti s njezina financijskog aspekta a u tijeku su i pregovori s potencijalnim investitorima i bankama.

Kada se pripreme za početak gradnje završe, konzorcij kani zatražiti koncesiju od Vlade Federacije BiH za dionicu autoceste između Visokog i čvorišta prema Lašvanskoj dolini.

Ta bi dionica bila nastavak one između Podlugova i Visokog čija će se izvedba financirati sredstvima iz federalnog proračuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara