BiH: SFOR će do idućeg ljeta uništiti nepotrebno oružje

STABILIZACIJSKE snage (SFOR) u BiH će do početka sljedećeg ljeta uništiti svo nepotrebno oružje i streljivo Vojske Federacije BiH i Vojske RS koje predstavlja opasnost za budućnost BiH, izjavio je u petak zapovjednik SFORove višenacionalne brigade general Marin Bello Crespo.Crespo je naglasio da je trenutačno prioritet uništavanje oružja Vojske RS. Dodao je da su su entitetske vojske u BiH do sada bile kooperativne u uništavanju nepotrebnog naoružanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
General Crespo je izvijestio kako je u zoni odgovornosti njegove SFOR-ove brigade (jugoistočna područja BiH) počela i akcija prikupljanja zaostalog oružja pod nazivom "Od vrata do vrata". On je priznao da akcija uznemirava lokalno pučanstvo, ali je i rekao kako je oduzimanje oružja privatnim osobama dobro za budućnost BiH.

Crespo je također upozorio da je na području cijele BiH trenutačno pola milijuna zaostalih mina. Ako se ne ubrza dosadašnji ritam čišćenja od mina, onda će za razminiravanje BiH trebati još 70 godina, rekao je zapovjednik SFOR-a.

(Hina) pg dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara