BiH: Štrajk prosvjetnih radnika u Mostaru

VIŠE stotina prosvjetnih radnika osnovnih i srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji BiH, koje rade po hrvatskom nastavnom programu, okupilo se u petak na prosvjednom skupu ispred zgrade županijske vlade u Mostaru izražavajući svoje nezadovoljstvo neriješenim socijalnim položajem prosvjetnih radnika.

Na tom prosvjednom skupu, koji su organizirali sindikati osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije, govornici su optuživali županijsku vladu za nesposobnost, nemoral i licemjerje, a čuli su se i zahtjevi za ostavkom županijske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik županijskog sindikata osnovnih škola Slavko Lauš u svom je istupu upitao županijsku vladu gdje se nalaze poračunska sredstva poreznih obveznika, te zašto županijska vlada privilegira pojedine korisnike proračuna, a zanemaruje prosvjetne radnike.

Prosvjedni skup je protekao mirno bez izgreda, a nitko iz županijske vlade nije se obratio okupljenima.

Prosvjetni radnici u školama Hercegovačko-neretvanske županije koje rade po hrvatskom programu štrajkaju već četiri tjedna. Predsjednik županijske vlade Miroslav Ćorić u izjavi lokalnim medijima optužio je sindikate da prave kaotično stanje u Županiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara