BiH: U javnoj i državnoj službi 892 osobe povezane sa zločinom u Srebrenici

Radna skupina za provedbu zaključaka konačnog izvješća Komisije za Srebrenicu identificirala je 892 osobe koje su na razne načine povezane s ratnim zločinima u Srebrenici a još uvijek rade u državnim službama Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz vlade Republike Srpske.

Izvješće radne skupine upućeno je Tužilaštvu BiH i Uredu visokog predstavnika, pa se prije zakonske procedure ne može učiniti dostupnim javnosti niti itegralno niti u dijelovima.

"Vlada RS očekuje da će nadležne institucije kojima se Izviješće dostavlja, prilikom odlučivanja o narednim mjerama, u obzir uzeti sve okolnosti pod kojima su spomenute osobe bila uključena u srebreničke događaje", priopćio je Ured za odnose s javnošću vlade RS.

Prema Konačnom izvješću Komisije za Srebrenicu, policija i vojska RS su između 10. i 19. srpnja 1995. na području tog grada usmrtile 7,8 tisuća Bošnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada RS imenovala je 12. siječnja ove godine Radnu grupu koja je na temelju tog izvješća trebala do 31. ožujka utvrditi koliko se osoba koje su umiješane u srebrenička događanja još uvijek nalaze u općinskim, entitetskim ili državnim organima vlasti u BiH.

(Hina) xspod ysdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara